Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Nektarinmoussetårta med maränger

Vårens första saftiga nektariner ger smak åt denna ljuvliga moussetårta. Det är många moment som tillsammans tar lite tid så läs därför noga igenom receptet innan du börjar baka.
Vote
(3)

Räcker till 10 portions

Räcker till...

10 portions

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Vaniljtårtbottnar
  • 4 st ägg
  • socker se steg 1 gällande mängd
  • vetemjöl se steg 1 gällande mängd
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
  • 1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
  • smör och ströbröd till formen
  • 0,5 st lime saften
  • 0,5 dl vatten
Nektarinmousse
  • 2 dl nektarinpuré ca 2-3 nektariner
  • 4 st Dr. Oetker Gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 200 g naturell cream cheese
  • 2 msk socker
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
Maränger
  • 1 fp Dr. Oetker Perfect Meringues
  • 0,75 dl vatten
  • 1 msk hackade hasselnötter
Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk socker
  • 0,5 fp Dr. Oetker Cream Fix
Dekoration
  • 1 st nektarin
  • maränger
  • Dr. Oetker Golden and shiny pearls efter behov
  • hackade hasselnötter
  • ätliga blommor
  • Dr. Oetker Gold Glitter Spray
Vaniljtårtbottnar
  1. Ta fram tre lika stora dricksglas. Knäck äggen i ett glas och mät i ett annat upp samma mängd socker som ägg. I det tredje lägger du i 2 msk potatismjöl samt tillräckligt med vetemjöl för att nå samma nivå som ägg och socker. Vispa ägg, socker och vaniljpasta till ett fluffigt skum. Blanda bakpulvret med mjölet och tillsätt mjölet i äggsockersmeten, lite i taget. För bäst resultat siktar du ned mjölet och vänder ned i smeten.
  2. Smörj och bröa en springform ca 22 cm i diameter. Häll i smeten och grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Kontrollera att kakan är genomgräddad med en sticka. Om stickan förblir torr är kakan genomgräddad.
  3. Låt kakan svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på en tallrik. Låt svalna ordentligt innan du fortsätter. Dela den avsvalnade kakan i två bottnar och fukta båda sidor med en blandning av limesaft och vatten.
Nektarinmousse
  1. Kärna ur nektarinerna och mixa fruktköttet till puré.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Vispa grädden fast. Blanda färskost, socker och vaniljpasta. Ta ett par skedar nektarinpuré och värm i en kastrull, krama ur de blötlagda gelatinbladen och låt dem lösas upp i den varma puréen. Rör ned resten av puréen i färskostblandningen och vänd sedan ned den vispade grädden. Häll gelatinblandningen i smeten i en tunn stråle under omrörning.
  4. Klä bakformen i tårtfilm eller plast. Lägg ena tårtbotten i botten. Fördela nektarinmoussen jämnt över botten och ställ formen i kylen i minst 4 timmar så att moussen sätter sig.
Maränger
  • Förbered marängerna enligt anvisningarna på påsen: tillsätt vatten till marängpulvret och vispa till ett hårt skum med en elvisp. Spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt. Grovhacka hasselnötterna och strö över marängerna. Grädda marängerna i 100 grader i en timme. Låt svalna.
Montering
  1. Strö hasselnötshack ovanpå nektarinmoussen och placera den andra tårbotten uppepå. Ställ tillbaka i kylen.
  2. Lossa kakan på ett serveringsfat. Vispa grädden till lätt och luftigt, tillsätt sedan sockret och Cream Fix och vispa grädden fastare. Fördela vispgrädden över hela tårtan.
  3. Dekorera kakan som du vill. Vi använde tunt skivade nektariner, maränger, Dr. Oetker Golden and shiny pearls, krossade hasselnötter och ätliga blommor. Spraya till sist över lite Dr. Oetker Gold Glitter Spray.