Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Nindroidtårta

Nindroid vaddå?! Ja det var ungefär så jag svarade när sonen sa vad han önskade sig för tårta till sitt barnkalas. Jag hörde väl lite på namnet att det var från Ninjago (har du barn så vet du), men jag fick googla för att se vad det var han ville att jag skulle ådstakomma.
Jag ville inte göra det för svårt för mig så jag körde en klassisk Ninjagotårta fast med den lilla ninjarobotens outfit som består av svarta ninjakläder, lysande röda robotögon och metalldelar.

Vote
(3)

Räcker till 1 tårta ca 20 cm i diameter

Räcker till...

1 tårta ca 20 cm i diameter

Ingredienser

Så gör du

Chokladbotten
  • 4 st ägg
  • vetemjöl
  • potatismjöl
  • kakao
  • socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
Hallongrädde
  • 1 dl hallonsylt
  • 2 dl grädde
  • 1 msk marsanpulver
Dumlefluff
  • 120 g Dumle 15 st dumlekolor
  • 2 dl grädde
Smörkräm
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk kokande vatten
Dekoration
  • 800 g svart sugarpaste eller marsipan
  • 100 g vit sugarpaste
  • Dr. Oetker röd dekorationsglasyr
  • gelfärger
  • ätbar silverfärg
Chokladbotten
  • Sätt ugnen på 175 grader. Knäck äggen i ett glas, häll upp samma mängd socker i andra glaset och i tredje glaset tar du 1/3-del mjöl, 1/3-del kakao och 1/3-del potatismjöl. Blanda ner bakpulver och vaniljsocker med mjölet och blanda ordentligt.
    Häll upp ägg och socker i en bunke och vispa fluffigt (ca 10 minuter). Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ner tills allt är blandat. Klä en form med bakplåtspapper som sticker upp lite över kanten och häll upp smeten.
    Grädda i nedre delen av ungnen i ca 35 minuter. Kolla med en sticka att den är klar. Låt svalna och dela sedan i tre delar.

Hallongrädde
  • Vispa grädden ganska hårt. Tillsätt marsanpulver och hallonsylt och fortsätt vispa tills det är helt blandat.

Dumlefluff
  • Värm grädden i en kastrull. OBS, får ej koka!! Ta bort från plattan, klipp ner dumlekolorna och rör tills det är helt utblandat. Ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten. Vispa som vanlig grädde och fyll tårtan.

Smörkräm
  • Vispa ihop smör och florsocker. Tillsätt det varma vattnet och fortsätt vispa 5-10 minuter.

Montering och dekoration
  • Fyll ett lager med hallonsylt och dumlefluff och andra lagret med hallonsylt och hallongrädde. Spackla hela tårtan med smörkräm och täck med svart marsipan eller sugarpaste. Totalt med dekorationerna så gick det åt ca 800 gram svart sugarpaste.
    Ögonen gjorde jag med röd dekorationskristyr från Dr. Oetker och silverdetaljerna gjorde jag i vit sugarpaste (ca 100 gram) som jag först färjade grå med gelfärg och sedan målade med ätbar silverfärg.