Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Nougatchokladtårta

johanna--andersson

Vote
(7)

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 14 Tårtbitar

Räcker till...

14 Tårtbitar

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g mandelmassa
Nougattryffel
  • 250 g mörk choklad
  • 250 g nougat
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk rom eller konjak
Körsbärsgelé
  • 2 dl Körsbärsmarmelad
  • 2 st gelatinblad
  • eventuellt godis eller citronmeliss till garnering
  1. Klä en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med plastfolie. Riv mandelmassan grovt. Tryck ut den i ett tunt lager på bottnen av formen. Blöt fingrarna med lite vatten så går det lättare.

  2. Nougattryffel: Bryt chokladen och nougaten i mindre bitar. Värm försiktigt grädde, choklad och nougat i en kastrull på låg värme tills allt smälter ihop till en jämn och blank massa. Rör då och då. Ta från värmen och blanda ner rom eller konjak.

  3. Häll smeten i formen och låt svalna. Ställ den avsvalnade kakan i kylen. Låt den stelna i minst 4 timmar.

  4. Körsbärsgelé: Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 minuter. Hetta upp hälften av körsbärsmarmeladen i en liten kastrull. Ta från värmen. Skaka av vattnet från gelatinbladen och låt dem smälta i den varma marmeladen. Rör ner resten av marmeladen och häll försiktigt gelén i ett tunt lager på tårtan. Låt stelna i kylen.

  5. Lossa kakan från formen. Dekorera ev med godis och citronmeliss.