Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Nyårstårta

En mumsig botten med Browniekaraktär, toppad med chokladmousse får inviga det nya året!

Här nedan hittar ni receptet på vår Nyhetstårta:

Vote
(3)

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl hett vatten
Fyllning
  • 2 påsar Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
  • ev. 3 msk Baileys
  • 4 1/2 dl mjölk
  • ca 1 msk kakao
  • Chokladsås till dekoration
Praliner till dekoration
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • ev. 1 tsk Dr. Oetker romarom
  • Dr. Oetker Vinterströssel
  • Guldpärlor/strössel
Praliner till dekoration
  1. Smält smöret.

  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret och de lätt uppvispade äggen. Tillsätt det heta vattnet och rör om till en jämn smet.

  3. Häll smeten i en smord och mjölad form, ca 20 cm i diameter.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Låt kakan svalna.

  5. Vispa moussen med mjölken. Använd elvisp och vispa ca en minut tills moussen blir tjock och fluffig. När moussen blir tjock rörs Baileys ned.

  6. Bred moussen över kakan. Pudra kakao över.

Praliner
  1. Hacka chokladen. Koka upp grädde och muscovadoråsocker. Lägg i den hackade chokladen och rör till en slät massa.

  2. Blanda i smör och romarom. Rör smeten slät igen. Ställ tryffeln i kylskåp för att stelna. Rulla kulor av tryffeln och dekorera med vinterströssel. Dekorera tårtan med praliner och choklasås.

  3. Förvaras svalt till servering.

  4. Chokladplattorna runt tårtan görs genom att smälta choklad över vattenbad som sedan stryks ut tunt på en smord plåt. Pärlströssel strös på plattorna innan chokladen stelnar.