Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Nyårstårta med glitter och glamour

Recept på en nyårstårta med glitter och glamour. Tårtan är enkel att baka och får gästerna att tappa hakan. Bild: Simona Muntean
Vote
(5)

Räcker till 8-10 pcs

Räcker till...

8-10 pcs

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Bottnar (3-lika)
  • 4 st ägg
  • ca 2 dl strösocker mät upp samma volym som äggen
  • ca 2 dl vetemjöl mät upp samma volym som ägg respektive socker
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning och garnering
  • 2 fp Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
  • 5 dl mjölk alt ersätt hälften mot grädde
  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 2,5 dl mjölk alt ersätt hälften mot grädde
  • 2 dl hallonsylt
  • 2 fp Dr. Oetker Black & Gold strösselmix
  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Smörj och mjöla tre engångsformar i aluminium, ca 18 cm i diameter.
  2. Ta fram tre likadana glas. Knäck äggen i det ena glaset. Fyll dem andra två med vetemjöl respektive strösocker till samma nivå som äggen. Det är därför som receptet kallas för bottnar på 3 lika.
  3. Vispa äggen kraftigt och tillsätt strösockret under fortsatt vispning. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sen försiktigt i äggsmeten.
  4. Fördela smeten lika i dina formar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna så inte bottnarna sjunker. Låt bottnarna svalna i formar under en kökshandduk.
  5. Förbered choklad- och vaniljtårtmoussen enligt instruktionen på förpackningarna.
  6. Ställ en tårtbotten på ett serveringsfat. Bred hälften av choklad tårtmoussen över. Lägg den andra botten över. Bred sylt på och sen vanilj tårtmoussen över. Lägg den tredje botten över.
  7. Ställ tårtan i frysen någon kvart så blir det lättare att spackla den med resterande choklad tårtmoussen. Spara ev lite mousse att spritsa toppen med.
  8. Klä tårtan i Black & Gold strössel för en festlig look. Toppa med resterande mousse. Förvara tårtan kallt till servering.