Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(64)

Pannacottatårta med mangospegel

Baka en solgul tårta till påsk. Denna fantastiska pannacottatårta har en len vaniljfyllning och toppas med ett friskt överdrag av mango. Du kommer inte bli besviken.

baka.se

Vote
(64)

Räcker till 1 st springform ca 21-24 cm

Räcker till...

1 st springform ca 21-24 cm

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tillfälle Påsk

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 300 g digestivekex
  • 100 g brynt smör
  • 1,5 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 100 g choklad riven
Pannacottafyllning
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 st gelatinblad
  • 300 g färskost
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker av god kvalitet
  • 1 krm salt
Mangospegel
  • 300 g mango i bitar går bra med fryst mango som fått tina lite
  • 1-2 st citron pressa ur 1 dl juice
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 st gelatinblad
Botten
  1. Mixa ihop digestivekex till smulor, eller krossa genom att lägga kexen i en påse och använda tex brödkavel och slå med!
  2. Bryn smöret i kastrull och tillsätt kexsmul och övriga ingredienser och blanda alla ingredienser väl!
  3. Tryck sedan ut smulorna i en springform som är ca 21-24cm
  4. Grädda i ca 15 minuter i 175 °c. Ta ur ugnen och strö över ca 100g riven choklad av god kvalité jämnt över botten och låt smälta (chokladen fungerar som en barriär mellan kex och pannacottafyllning när den stelnat). Kyl ner helt.
Pannacottafyllning
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden och sockret, låt koka några minuter.
  3. Dra av från plattan och tillsätt gelatinbladen så dem smälter helt. Tillsätt vaniljsocker, salt och färskost och rör helt slätt
  4. Häll i fyllningen över din botten som skall vara helt nedkyld ( Klä gärna kanterna med bakplåtspapper så lossar det lätt sedan).
  5. Ställ nu på kylning igen tills pannacottan stelnat. Under tiden så förbereder du mangogelén.
Mangospegel
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten (låt ligga ca 5-10 min).
  2. Mixa ihop alla ingredienser till en helt slät puré.
  3. Värm purén och tillsätt gelatinbladen under omrörning så att allt fördelas jämnt.
  4. Låt svalna till ca 30°c innan du häller på den stelnade pannacottan.
  5. Låt sedan allt stå ett par timmar innan det är dags för att dekorera och servera,