Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Pannkakstårta

Även om pannkakstårta är ganska starkt förknippat med sommar passar den utmärkt alla årstider. Oavsett om du firar någon högtidsdag, eller om det är en vanlig onsdag. Dekorera med Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb för att stärka smaken från jordgubbsmoussen.

Här nedan finner du vårt recept på pannkakstårta:

Vote
(7)

Räcker till ca 12 bitar

Räcker till...

ca 12 bitar

Ingredienser

Så gör du

Pannkakor (20 st)
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 12 dl mjölk
  • 6 st ägg medium
  • 50 g smör
Fyllning
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • 2,5 dl kall mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ask Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb
  1. Blanda mjöl och salt i en stor bunke.

  2. Häll ned hälften av mjölken till mjölet och vispa till en slät smet.

  3. Vispa ner resternade mjölk och äggen.

  4. Smält smöret i en stekpanna som står på medelvärme, och vispa ner smöret i smeten.

  5. Stek tunna pannkakor av smeten, och låt dem svalna innan montering. 

  6. Vispa jordgubbsmoussen med den kalla mjölken tills den blir tjock och fluffig.

  7. Vispa grädden separat tills den blir fluffig och fast, blanda den då med jordgubbsmoussen.

  8. Tillsätt ungefär 2/3 av Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb till jordgubbsmoussen.

  9. Montera tårtan genom att varva pannkakor med tunna lager av jordgubbsmousse. Avsluta med ett tjockare lager jordgubbsmousse på toppen och dekorera med resterande Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb.