Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Pariserkrans

I södra europa, och framförallt Frankrike äter man mycket petit choux- bakverk. Petit Choux-smeten är lite speciell, man kokar vetemjölet i vatten och tillsätter ägg. Äggen ger ett luftigt och frasigt bakverk. Eftersom smeten är sockerfri är det lätt att göra Pariserkransen sockerfri.

I så fall byter man tårtmoussen mot vispad grädde och bär eller frukt.

Vote
(2)

Räcker till 1 st ca 12 bitar

Räcker till...

1 st ca 12 bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
Fyllning
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 2.25 dl mjölk
  • florsocker
  1. Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet och låt koka under kraftig omrörning tills massan släpper kastrullbotten. Låt svalna något.

  2. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ordentligt mellan varje ägg. Häll smeten i spritspåse med stor stjärntyll.

  3. Rita ut en ring, stor som en mattallrik på ett bakplåtspapper. Spritsa smeten i tre varv; ett precis utanför det ritade, ett varv innanför, intill den första ringen. Det tredje varvet spritsas ovanpå de båda första ringarna.

  4. Grädda kransen i 210 grader i cirka 30 minuter. Det är viktigt att inte öppna ugnsluckan de första 20 minuterna.

  5. Ta ut kransen och känn efter att den inte är för mjuk. Skulle den vara på väg att sjunka ihop kan man sätta in den på eftervärmen i ca 10 minuter till.

  6. Låt kransen svalna och skär av översta 1/3 som ett lock.

  7. Vispa tårtmoussen med mjölken, ca 2 minuter med elvisp tills moussen är fluffig och tjock. Spritsa moussen i kransen och lägg på locket.

  8. Förvara kransen kallt till servering. Servera gärna med färsk fruk eller bär.