Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Päron mousse, Vaniljkräm &Vit chokladfluff med citron tårta

http://www.ica.se/recept/enkel-tartbotten-2448/

Här har du recept på bra tårtbotten, men jag byter ut vetemjölet och andvänder bara 2 dl potatismjöl istället. det ger en mer luftigare botten. :)

 

Fluffet som är med i receptet måste göras dagen innan eller minst 6 timmar innan du vispar upp det.

Vote
(5)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Päron Mousse
  • 2,5 dl vispgrädde vispas hårt
  • 1 st äggula
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk florsocker
  • 250 g päron pure en liten barnmatsburk
  • 3,5 msk snabb marsan
  • 2 st fin hackade päron gärna päron conference Eller päron på burk
  • Dr. Oetker grön hushållsfärg Några droppar
Vaniljkräm
  • 4 dl röd mjölk
  • 4 st eco äggulor
  • 4 msk Maizena
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
Vit chokladfluff med citron
  • 6 dl vispgrädde
  • 360 g vit choklad
  • 1 st citron Bara skalet
  • Päron mousse

    Vispa grädden hårt, separera gulan från ägget och blanda i grädden.

    blanda ner florosocker& vaniljpulver.

    sedan päronpuren.

    vispa med elvisp när du tillsätter marsan pulvret. ( vispa inte för mycket för då blir det segt)

    tillsätt grön karamellfärg efter smak, och till sist de finhackade päronen.

    bred ut över tårtbottnen.

    Vaniljkräm

    Mät upp mjölk, strösocker, potatismjöl eller majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulorna.

     vispa till en jämn smet.

    Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast och fin.

    Tag sedan direkt bort kastrullen från värmen.

    ( krämen får inte kokas)

    rör i vaniljpulver& vaniljsocker

    När krämen svalnat så vispar du i den vispade grädden i vaniljkrämen.

    Bred ut på det mellerst lagret.

    Vit choklad fluff med citron

    häll grädden i en kastrul 

    lägg i den vita chokladen, Tvätta citronen och torka den.

    riv skalet från citronen och lägg det i grädden.

    låt chokladen smälta sakta på medel värme. det får inte koka.

    ställ det i kylen i minst 6 timmar eller över natten.

     Vispa sedan upp till lagom konsistens.

    Spackla ett tunt lager med fluff innan du börjar dekorera

    Jag använde mig ut av en slät 13 mm tyll.

    Bilder på hur du gör tårtan finns beskrivet på bilderna.