Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(119)

Påskens godaste diabetestårta

Detta är en jättegod tårta som kan ätas även av diabetiker.

Matmamman

Vote
(119)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 10 bitar

Räcker till...

1 10 bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tillfälle Påsk
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösötmedel t ex Canderel eller Hermesetas
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ tsk bakpulver
  1. Dela äggen i vitor och gulor och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör försiktigt ner äggulor och sötningsmedel.

  2. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan skål. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och häll i en smord bröad form på ca 2 l. Grädda nederst i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.

  3. Låt kakan kallna och dela sedan i tre delar – eller använd färdigköpta bottnar. Använd någon eller några av följande fyllningar:

    Färdig vaniljkräm (marsanpulver som du blandar med mjölk – välj den kokbara varianten om du vill göra tårtan sockerfri!)
    Vispad grädde och en god sockerfri sylt
    Färska eller frysta mosade bär
    Chokladpudding
    Vispad grädde och avrunna burkmandariner
    Barnmatspuré, t ex aprikos- eller persikopuré

    Bred sedan 2-3 dl vispad grädde över tårtan och garnera med frukt, t ex avrunna mandarinklyftor, skivad banan eller skivad gul kiwi. Hyvla sedan över en god sockerfri choklad. Klart att servera till påskkaffet!