Påskens godaste diabetestårta
Detta är en jättegod tårta som kan ätas även av diabetiker.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 10 bitar
1 10 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 2 dl strösötmedel t ex Canderel eller Hermesetas
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- ½ tsk bakpulver
Dela äggen i vitor och gulor och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör försiktigt ner äggulor och sötningsmedel.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan skål. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten och häll i en smord bröad form på ca 2 l. Grädda nederst i ugnen på 175 grader i 30-40 minuter.
Låt kakan kallna och dela sedan i tre delar – eller använd färdigköpta bottnar. Använd någon eller några av följande fyllningar:
Färdig vaniljkräm (marsanpulver som du blandar med mjölk – välj den kokbara varianten om du vill göra tårtan sockerfri!)
Vispad grädde och en god sockerfri sylt
Färska eller frysta mosade bär
Chokladpudding
Vispad grädde och avrunna burkmandariner
Barnmatspuré, t ex aprikos- eller persikopuréBred sedan 2-3 dl vispad grädde över tårtan och garnera med frukt, t ex avrunna mandarinklyftor, skivad banan eller skivad gul kiwi. Hyvla sedan över en god sockerfri choklad. Klart att servera till påskkaffet!