Påsktårta
Räcker till ca 10 bitar
ca 10 bitar
Ingredienser
Så gör du
Mandelmassebotten
- 3 ägg
- 200 g socker
- 150 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 200 g Odense mandelmassa Lyx
- saft från en apelsin
Chokladglasyr
- 75 g valfria nötter
- 1 burk burk kondenserad mjölk (400 g)
- 25 g smör
- 1 msk sirap
- 100 g Odense mörk choklad 70% kakaohalt
- rivet skal och saft från en apelsin
Mandelmassebotten
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Vispa samman ägg och socker tills det är vitt och pösigt.
Sikta och blanda samman mjöl och bakpulver, rör ner det i äggblandningen.
Riv mandelmassan grovt, blanda ner i äggkrämen tillsammans med apelsinjuice.
Häll upp i en rund form med löstagbar botten. Baka av ca 30 minuter.
Chokladglasyr
Mät upp mjölk, smör, apelsinsaft och sirap i en vid teflonpanna. Koka på svag värme tills kolan är som sirap i konsistensen. Rör hela tiden annars bränner det fast.
Vispa i den hackade chokladen och apelsinskal, vänd ner nötterna. Slå upp på bottnen, stryk snabbt ut det och låt sedan svalna.
Dekorera med färska bär och små påskägg som topping. Låt kakan stå ett par timmar innan den serveras i rumstemperatur.