Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(22)

Passionsfruktstårta

Ett recept på en frisk sommartårta med härliga smaker av passionsfrukt och en hint av persika. De vackra rosorna är gjorda av marängsmörkräm som färgats in med Colour Mills färger.

baka.se

Vote
(22)
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten
  • 6 st Stora ägg
  • 2 dl Socker
  • 1,75 dl Mjöl
  • 0,75 dl Potatismjöl
  • 1,5 tsk Taylor & Colledge vaniljpasta
  • 1,75 tsk Dr. Oetker bakpulver
Mousse
  • 1 fp Städter moussepulver passion/persika
  • 1 dl Vatten
  • 5 dl Grädde
  • 2 st Passionsfrukt
Marängsmörkräm
  • 4 st Äggvitor
  • 1,75 dl Socker
  • 250 dl Rumstempererat smör
  • 1 tsk Taylor & Colledge vaniljpasta
  • Colour Mill Blush
  • Colour Mill Dusk
  • Colour Mill Sage
  • Colour Mill Ocean
Spackling
  • 3 dl Grädde
Tårtbotten
  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä botten av tre formar på 20 cm med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpastan vitt och pösigt i 5-10 minuter.
  3. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd sedan ner det i äggblandningen med en slickepott tills smeten blir klumpfri.
  4. Fördela smeten i de tre formarna och grädda i ca 12-15 minuter tills de är genomgräddade. Låt bottnarna svalna.
Mousse
  1. Blanda moussepulvret med vattnet.
  2. Vispa grädden fast och blanda sedan ner mousseblandningen och de urgröpta passionsfrukterna. Rör om tills allt är jämt blandat.
Montering
  1. För att få en rak och stabil tårta kan du använda dig av en tårtring som du klär med tårtplast. Varva bottnar med mousse och passionsfrukt.
  2. Vispa grädden och spackla tårtan.
Marängsmörkräm
  1. Värm äggvita, socker och vaniljpasta över ett vattenbad tills sockerkristallerna har smält.
  2. Vispa sedan marängen tills den har blivit kall och tillsätt sedan smöret lite i taget och fortsätt vispa till smörkrämen går ihop och blivit fluffig och jämn.
  3. Färga marängsmörkrämen i de färger du önskar. Spara en mindre del av smörkrämen som du färgar grönt till löven.
  4. Använd en kronbladstyll (storlek beroende på hur stora rosor du vill göra). Klipp ut några kvadrater ca 6*6 cm av bakplåtspapper. Fäst bakplåtspappret med hjälp av lite smörkräm på en rosnål och spritsa sedan rosor. Sätt sedan in rosorna i frysen, det blir enklare att montera rosorna på tårtan när de är kalla.
  5. För att få upp rosorna en bit från tårtan kan du först spritsa en krans med smörkräm eller grädde på tårtan. Sätt sedan dit rosorna där du önskar och avsluta med att spritsa dit blad med en bladtyll.