Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Passionsfruktstårta
Recept på den perfekta nyårstårtan med smaker av choklad, mandel och passionsfrukt. Vi lovar att den kommer göra succé. Det är en fryst tårta, så den kan med fördel förberedas någon dag innan.
Räcker till 8-10 pcs
Räcker till...
8-10 pcs
Recepttyp
Tårtrecept
Moussetårta
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 300 g Mandelmassa
- 3 st Äggvitor
- 1-2 Dr. Oetker Bittermandelarom droppar
- 1,5 msk Kakao
- 1 dl Florsocker
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 1 krm Salt
Passionsfruktsmousse
- 350 g Passionsfrukt vikten ska vara utan skal
- 2 dl Socker
- 6 st Dr. Oetker Gelatinblad
- 200 g Färskost naturell
- 1,5 dl Florsocker
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 5 dl Vispgrädde
Dekoration
- 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant
- Små maränger
- Dr. Oetker Soft Silver Pearls
- Dr. Oetker Svart Kristyr
- Passionsfrukt
- Citrontimjan eller annan grön dekoration
Botten
- Riv mandelmassa i en bunke och blanda ner en äggvita åt gången tills du får en smidig smet. Tillsätt bittermandelaromen.
- Tillsätt kakao, florsocker och salt och blanda ordentligt så att den inte har några klumpar.
- Bred ut smeten i en springform som är ca 23-24 cm i diameter.
- Grädda ca 20 min i 175 °c varmluft.
- Ta ut och låt svalna.
Passionsfruktsmousse
- Börja med att lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka ihop socker och passionsfrukt. Tänk på att passionsfrukten ska väga 350g utan skal.
- Stäng av plattan och rör ner gelatinbladen. Låt sedan svalna till ca +25°c .
- Vispa ihop grädde, färskost, vaniljsocker och florsocker tills det har konsistens av relativt lättvispad grädde.
- När passionsfruktblandningen svalnat häller du ner det i gräddsmeten medans du vispar ihop snabbt så att allt fördelas jämnt så att du får en slät fin mousse.
- Lägg tillbaka den färdiggräddad botten i springform som du klär med bakplåtspapper och bred sedan på moussen.
- Frys i ca 3 -4 h.
Dekoration
- Kavla ut sockerpastan och stansa ut stjärnor med hjälp av pepparkaksformar som du dekorerar med.
- Med hjälp av den svarta kristyren gör du svarta prickar runt hela tårtan.
- Därefter dekorerar du med små maränger, Dr. Oetker Soft Silver Pearls, passionsfrukt och citrontimjan.