Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(15)

Pavlova

Mycket lättlagat och känns härligt somrig.

Från sött till salt

Vote
(15)

Räcker till 4 st

Räcker till...

4 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • bär eller frukt
  1. Värm ugnen till 110°C.

  2. Vispa äggvitorna med elvisp och tillsätt sedan lite socker i taget. Vispa tills du kan dra ut marängen i långa "snibbar" från vispen.

  3. Sikta över Maizena och häll i vinägern. Vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott.

  4. Klicka ut marängsmeten till 4 jämna rundlar på ett bakplåtspapper.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i ugnen ytterligare några timmar eller över natten.

  6. Hit kan man förbereda.

  7. Strax innan pavlovan ska serveras lägger du över ett regält lager vispad grädde och toppar med ett berg av bär och färsk frukt i bitar.