Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pavlova
Mycket lättlagat och känns härligt somrig.
Räcker till 4 st
Räcker till...
4 st
Recepttyp
Tårtrecept
Marängtårta
Ingredienser
Så gör du
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 2 tsk maizena majsstärkelse
- 1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
- 3 dl vispgrädde
- bär eller frukt
Värm ugnen till 110°C.
Vispa äggvitorna med elvisp och tillsätt sedan lite socker i taget. Vispa tills du kan dra ut marängen i långa "snibbar" från vispen.
Sikta över Maizena och häll i vinägern. Vänd försiktigt ner i smeten med en slickepott.
Klicka ut marängsmeten till 4 jämna rundlar på ett bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt marängerna stå kvar i ugnen ytterligare några timmar eller över natten.
Hit kan man förbereda.
Strax innan pavlovan ska serveras lägger du över ett regält lager vispad grädde och toppar med ett berg av bär och färsk frukt i bitar.