Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(26)

Pavlova med rabarber- och jordgubbspuré

Här kommer ett enkelt tårtrecept med hög impfaktor! Fyll din marängbotten med hemgjord puré kokt på nyskördad rabarber och jordgubbar.

baka.se

Vote
(26)

Räcker till 1 st tårta

Räcker till...

1 st tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 fp Dr. Oetker Perfect Meringue Marängmix
  • 1,5 dl vatten
  • 250 g rabarber
  • 150 g jordgubbar
  • 2-3 dl socker beroende på hur sura rabarber och jordgubbar du använder
  • 1 tsk vaniljpasta
  • ca 200 g färska jordgubbar till garnering
  • 5 dl vispgrädde
  1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
  2. Börja med att göra marängsmeten enligt anvisning på påsen.
  3. Ta fram plåt med bakplåtspapper.
  4. För en hög vulkanformad pavlova så gör du en cirkel som är 24 cm i diameter och 5-6 cm hög. Använd en slickepott för att dra upp kanter på marängen, på så sätt får du ett hål i mitten som du sedan fyller vid servering.
  5. Grädda i 100°c i ca 2 h. Det gör inget om den står längre och torkar till sig. Under tiden gör du purén.
  6. Koka ihop rabarber, jordgubbar, socker och vaniljpasta (börja med den mindre mängden socker och smaka dig fram).
  7. Låt koka ca 5-10 min och mixa sedan till en slät puré. Kyl ner.
  8. Vispa grädden. Dela/ skiva jordgubbar.
  9. Lägg din marängbotten på ett rymligt fat. Varva sedan grädde, puré och jordgubbar och fyll upp håligheten i din marängbotten. Servera sedan direkt!
  10. Tips! Det går självklart utmärkt att göra en "platt" variant av pavlova då breder du istället ut marängsmeten så att den blir 1cm hög (du kan då minska på tiden i ugnen till ca 1h).

Tårtbrickor & tårtpapper