Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pavlova med rabarber- och jordgubbspuré
Här kommer ett enkelt tårtrecept med hög impfaktor! Fyll din marängbotten med hemgjord puré kokt på nyskördad rabarber och jordgubbar.
Räcker till 1 st tårta
Räcker till...
1 st tårta
Recepttyp
Tårtrecept
Marängtårta
Tillfälle
Midsommar
Ingredienser
Så gör du
- 2 fp Dr. Oetker Perfect Meringue Marängmix
- 1,5 dl vatten
- 250 g rabarber
- 150 g jordgubbar
- 2-3 dl socker beroende på hur sura rabarber och jordgubbar du använder
- 1 tsk vaniljpasta
- ca 200 g färska jordgubbar till garnering
- 5 dl vispgrädde
- Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
- Börja med att göra marängsmeten enligt anvisning på påsen.
- Ta fram plåt med bakplåtspapper.
- För en hög vulkanformad pavlova så gör du en cirkel som är 24 cm i diameter och 5-6 cm hög. Använd en slickepott för att dra upp kanter på marängen, på så sätt får du ett hål i mitten som du sedan fyller vid servering.
- Grädda i 100°c i ca 2 h. Det gör inget om den står längre och torkar till sig. Under tiden gör du purén.
- Koka ihop rabarber, jordgubbar, socker och vaniljpasta (börja med den mindre mängden socker och smaka dig fram).
- Låt koka ca 5-10 min och mixa sedan till en slät puré. Kyl ner.
- Vispa grädden. Dela/ skiva jordgubbar.
- Lägg din marängbotten på ett rymligt fat. Varva sedan grädde, puré och jordgubbar och fyll upp håligheten i din marängbotten. Servera sedan direkt!
- Tips! Det går självklart utmärkt att göra en "platt" variant av pavlova då breder du istället ut marängsmeten så att den blir 1cm hög (du kan då minska på tiden i ugnen till ca 1h).