Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Pavlova med tranbär och kola

En klassisk pavlova nu med tranbär och kolasås. En elegant dessert som passar perfekt till vinterns och julens festliga stunder.
Vote

Räcker till 6-8 portions

Räcker till...

6-8 portions

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 fp Dr. Oetker Perfect Meringue
  • 0,75 dl vatten
Tranbärsfyllning
  • 200 g färska tranbär
  • 175 g socker
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Bean extract
Dekoration
  • Kolasås
  • Färska tranbär
  • Dr. Oetker Golden & Shiny Pearls
  1. Sätt ugnen på 100 °C varmluft.
  2. Pavlova: Blanda marängmixen och vatten. Vispa med elvisp först en kort stund på låg hastighet och sedan på hög hastighet i 3 minuter, tills marängen är luftig och seg. Lägg marängsmeten på bakpappersklädd plåt och smeta ut den till en botten på ca 18 cm i diameter, vill du vara extra noga kan du först ha ritat en rund cirkel på baksidan av bakplåtspappret. Forma en liten fördjupning i mitten av marängen. Grädda marängbotten i 90 minuter. Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar och svalna helt. Ta försiktigt loss den avsvalnade marängbotten från bakpappret.
  3. Tranbärsfyllning Värm färska tranbär, socker och vatten i en kastrull tills tranbären mjuknat. Blanda därefter tranbärskräm till en puré. Häll purén genom en sil och sätt den i kylskåp tills den är kall. Häll vispgrädde, mascarpone och vaniljextrakt i en skål och vispa fluffigt. Vänd försiktigt ned 3 msk av tranbärspurén i krämen. Lägg krämen i en spritspåse med en stor flertaggig stjärntyll och spritsa toppar av tranbärsfyllning på marängbotten.
  4. Dekoration: Dekorera pavlovan med den resterande tranbärspurén, kolasås, färska tranbär och Golden & Shiny Pearlsy Pearls.
  5. Tips! Marängbotten och fyllningen kan förberedas dagen innan i väntan på montering. Vill du inte spritsa kan du givetvis även bre på tranbärsfyllningen.