Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(25)

Piña Colada tårta

Receptet på den här tårtan är inspirerad av den kända drinken med samma namn, och har en kokosbotten fylld med kokos och ananas och är toppad med ananasgelé. Tårtan är dekorerad med ananasblommor som du enkelt gör av torkad ananas.

Tips! Tårtan och ananasblommorna kan med fördel förberedas dagen innan. I så fall, spara dekoreringen tills det är dags att servera.

Vote
(25)

Räcker till 12 st bitar (springform ø 24 cm)

Räcker till...

12 st bitar (springform ø 24 cm)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kokosbotten
  • 2 st ägg M/L
  • 75 g strösocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • 40 g vetemjöl
  • 0,25 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 40 g kokosmjöl
Fyllning
  • 1 burk ananas i skivor eller bitar, 100 g ska användas, spara spadet till gelén
  • 4 dl kokosmjölk från burk inte light
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 2 tsk Dr. Oetker romarom
  • 7 blad Dr. Oetker gelatinblad
  • 4 st äggvitor
Gelé
  • 2 dl ananasspad från burken med ananas
  • 1 tsk Dr. Oetker gelfärg gul
  • 3 blad Dr. Oetker gelatinblad
Dekoration
  • 1 st färsk ananas
  • Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
  • Dr. Oetker Baking glue eller lite kristyr
  • kokosflarn
  1. Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme.

  2. Kokosbotten:

    Vispa ägg, socker och vaniljsocker skummande och luftigt med en elvisp i 4-5 minuter. Tillsätt vatten och vispa samman ordentligt. Sikta vetemjöl och bakpulver i äggsmeten, tillsätt kokosmjöl och vatten och vänd runt. Häll smeten i en smord springform på 24 cm i diameter, använd gärna bakpapper i botten, och grädda tårtbotten i 18-20 minuter nederst i ugnen.

    Känn efter med kaksticka om kakan är färdiggräddad. Stickan ska vara torr när du drar upp den från kakan. Om kakan får för mycket färg i ugnen kan du lägga en bit folie över medan den gräddas färdigt. Låt tårtbotten svalna helt på ett galler.

  3. Fyllning:

    Klä en springform eller tårtring i plastfolie. Lägg kokosbotten i formen.

    Mixa den avrunna ananasen till en puré. Bred purén över kokosbotten.

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda kokosmjölk och kondenserad mjölk i en skål.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem tillsammans med romarom antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Häll 3 msk av mjölkblandningen över de smälta gelatinbladen. Häll därefter gelatinbladen över till skålen med mjölkblandningen. Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ned dem i smeten i två omgångar.

    Häll smeten över tårtbotten. Ställ formen i kyl tills fyllningen har satt sig, ca 2-4 timmar.  

  4. Gelé:

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Smält gelatinbladen tillsammans med 3 msk av ananassaften, antingen i micro eller i en liten kastrull på spisen. Under tiden blandas gelfärgen i 1 msk av ananassaften. Färg och gelatinblad blandas därefter med resten av den rumsvarma ananassaften. Häll försiktigt gelén över tårtan. Ställ i kylskåp tills gelén har stelnat.

  5. Dekoration:

    Skär av toppen på ananasen. Skär ananasen i så tunna skivor som möjligt, en mandolin kan vara till bra hjälp. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt och grädda i ugnen ca 25 minuter i 125 ºC över-och undervärme. Ta sedan ut ananasen och vänd på skivorna och fortsätt grädda dem ytterligare 25 minuter i samma temperatur. I stället för ugnen kan du använda micro, då tar du en skiva i taget i någon minut tills den är mjuk. Lägg de mjuka ananasskivorna i en liten muffinsform av metall. Torka dem i ugnen i 50 ºC varmluft i 4-8 timmar. Låt de svalna helt.

    Sätt lite baklim i mitten av en ananasskiva och dekorera med Chocolate Silver Pearls, låt torka (Om baklimmet är hårt, värm det i varmt vatten innan användning).

    Dekorera botten av tårtan med kokosflarn. På toppen av tårtan placerar du ananasblommorna.