Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(13)

Pink Fault Line Cake

Fault line tårta i läckra rosa toner. Att baka Fault line cake är inte så svårt som det ser ut, dock behöver den några timmars förberedelse.

baka.se

Vote
(13)

Räcker till 16 st små bitar

Räcker till...

16 st små bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

Tårtbottnar
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 180 g socker
  • st salt nypa
  • 4 st ägg (stlk M)
  • 2 st ekologiska citroner
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kärnmjölk får du genom att blanda 1 dl mellanmjölk med 0,5 msk vinäger och låta det stå 10 minuter.
  • 70 g majsmjöl
Fyllning
  • 1 st ekologisk citron
  • 60 g florsocker
  • 2 fp Dr. Oetker Cream Fix alt 2 tsk majsmjöl
  • 250 g mascarpone
  • 4 dl vispgrädde
Smörkräm
  • 250 g smör
  • 250 g florsocker
  • 1 st salt nypa
  • 5 st citronarom droppar
  • rosa pastafärg
Dekoration
  • Strössel
Tårtbotten
  1. Sätt ugnen på 180°C, över- och undervärme. Klä 2 springformar (20 cm i diameter) med bakpapper. Använd elvisp och vispa smör, socker och salt lätt och fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget.
  2. Tvätta citronerna i varmt vatten. Torka av och riv av zesten. Pressa ut juicen.
  3. Blanda mjöl, majsmjöl, bakpulver och citronzesten i en separat skål.
  4. tillsätt växelvis mjölblandningen, kärnmjölken och citronjuicen i din äggsmet och fortsätt vispa med elvisp till en jämn smet.
  5. Fördela smeten jämnt i de bägge formarna och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Låt kakorna svalna helt i formarna innan du stjälper upp dem. Dela båda kakorna i två halvor på höjden så att du får totalt fyra tårtbottnar.
  6. Fyllningen förbereder du så här: tvätta citronerna i varmt vatten, låt torka och riv zesten. Blanda zesten med florsocker och Cream fix (alt majsmjöl). Använd elvisp och vispa mascarponen mjukt och tillsätt successivt grädden. Så snart du börjar få stadga, tillsätt långsamt florsockerblandningen och vispa styvt.
  7. Lägg den understa tårtbotten på en tårtbricka och bred på en tredjedel av fyllningen. Placera nästa tårtbotten uppepå och upprepa med fyllning. Lägg sedan på den tredje tårtbotten och resterande fyllning och avsluta med den översta tårtbotten. Låt tårtan vila en stund i kylskåp.
  8. Förbered smörkrämen med elvisp. Vispa samman smör, florsocker, salt och citronarom vitt och fluffigt. Det kan ta några minuter. Färga smörkrämen rosa med pastafärg.
  9. Bred lite smörkräm runt tårtans midja. Tryck med handen på strössel runtom. Bred sedan resten av smörkrämen jämnt över de delar som inte har strössel. Använd en tårtskrapa för att jämna till finnishen. Ställ tårtan kallt igen innan den serveras.