Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Pinocchiotårta

Klassisk pinocchiotårta i långpanna med jordgubbar. Den perfekta tårtan till midsommar och sommarens alla kalas.

baka.se

Vote
(14)

Räcker till 1 st långpanna (30*45 cm)

Räcker till...

1 st långpanna (30*45 cm)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Bottnar
  • 3 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 5 msk kall mjölk
  • 2 tsk bakpulver
Maräng
  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 800-1000 g jordgubbar
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Knäck äggen och dela äggulorna för sig och äggvitorna för sig i varsin bunke.
  3. Vispa äggulorna tillsammans med sockret och mjölken till en fluffig vit smet. Bred ut smeten på ett smörat och lätt mjölat bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 * 45 cm.
  4. Vispa sedan äggvitorna tillsammans med sockret till en blank fast maräng. Tänk på att hälla i lite i taget av sockret medan du vispar, annars finns risken att marängen blir för lös.
  5. Bred ut marängen ovanpå smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna. Medan den svalnar, vispa grädden och skölj och dela jordgubbarna.
  7. Dela tårtan på mitten så du får två stycken lika stora halvor. Bred ut grädden på ena halvan och strö ut jordgubbar. Lägg på den andra halvan (marängen uppåt). Strö även ut jordgubbar på toppen av tårtan.
  8. Ställ tårtan i kylen en liten stund så den sätter sig. Sedan är det bara att avnjuta!