Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Pirattårta

Vote
(7)

Räcker till ca 12 bitar

Räcker till...

ca 12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 175 g smör
  • 0,5 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
Glasyr:
  • 4 dl florsocker
  • 0,5 dl kakao
  • 100 g mjukt smör
  • ca 2 msk mjölk
Dekorationsförslag:
  • Dr. Oetker dekorationspärlor
  • Salta Lakritsbomber till kanonkulor
  • Tårtljus till kanoner
  • Bildäck av vingummi till hyttfönster
  • Lakritsstång till mast
  • Ritat papper till segel
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, ca 22 cm i diameter.

  2. Smält smöret i en gryta och tillsätt kakao.
    Vispa ägg och socker lätt och luftigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned det i äggsmeten. Rör ned kakaosmör och mjölk.

  3. Häll smeten i springformen och grädda i 40-45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.
    Låt svalna på bakgaller.

  4. Blanda florsocker, kakao, smör och mjölk till glasyren i en skål. Vispa med elvisp till en luftig smet.

  5. Dela den avsvalnade kakan i två halvmånar. "Limma" samman dem till en tjock halvmåne med hjälp av lite av glasyren. Skär bort lite av botten så kakan kan stå på ett fat med snittsidan uppåt.

  6. Använd den avskurna delen till kanon och akter och skattkista.
    Täck däcket och sidorna av skeppet med glasyr. Fäst kanonen och aktern med glasyr.

  7. Fäst vingummiringarna som hyttfönster och dekorera med mast, pärlor och kanonkulor.