Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(22)

PopcornTårta

En kul och annorlunda tårta som passar perfekt både på barnkalaset och på vuxenfesten. Kombinationen av salt och sött gör den fantastiskt god.

Sockerrus

Vote
(22)

Räcker till 8-12 Tårtbitar

Räcker till...

8-12 Tårtbitar

Ingredienser

Så gör du

 • 1 påse micropopcorn
 • 100 gram salta pinnar
 • 150 gram Smarties Går lika bra med M&M's, Nonstop eller liknande.
 • 10-15 gram smör En stor klick
 • 150 gram choklad
 • 1 burk marshmallowfluff
 1. Börja med att förbereda en form till tårtan, en springform är att rekommendera. Täck botten med plastfolie så är det lättare att stjälpa ur tårtan sen.

 2. Poppa popcorn enligt instruktion på förpackningen. Sortera ut alla opoppade popcorn och häll sedan popcornen i en stor skål. Bryt salta pinnarna i bitar (ca 1-2cm långa) och häll dessa i skålen med popcorn. Tillsätt smarties/m&m’s/nonstop och blanda lite. 

 3. Smält smöret i en kastrull. Rör ner hackad choklad. När chokladen börjar smälta så tillsätter du marshmallowfluffen. Rör om tills chokladen smält och allt är väl blandat. 

 4. Häll chokladblandningen i skålen med popcorn och rör om tills allt är väl blandat. Häll sedan allt i springformen du förberett, sätt plastfolie över och ställ in i kylen minst 1 timme så att den hinner stelna till (går att ha den längre oxå). Stjälp tårtan på ett fat och låt den sedan stå framme i rumstemperatur i ca 30 min innan den serveras så blir den lättare att skära.

 5. Lycka till!

 6. Tips: Byt ut de salta pinnarna mot jordnötter för variation.