Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Prickig rulltårta

Söt prickig rulltårta med somrig smak av jordgubbsmousse

Vote
(2)

Räcker till ca 12 st bitar

Räcker till...

ca 12 st bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 5-6 msk ljummet vatten
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 50 g potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • Dr. Oetker Gelfärger
  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • 2,5 dl kall mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca. 35x40cm). 
    Det är viktigt att pappret går upp över kanterna.
    Vispa ägg och vatten poröst. Tillsätt socker och vaniljsocker och vispa i två minuter till.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och potatismjöl, sila ner hälften i äggsmeten och vispa på låg hastighet. Tillsätt sedan resten av mjölblandningen.

  3. Ta två matskedar av smeten och lägg i varsin skål. Blanda smeten med olika färger av gelfärgerna. Lägg smeten i en frys/spritspåse. Klipp av ett litet hörn på påsen och gör små prickar med smeten på bakplåtspappret. Grädda prickarna i två minuter så att de sätter sig.

  4. Fördela resten av smeten över prickarna. Grädda rulltårtan i ugnen på 200 grader i 8-12 min.

  5. Vänd upp kakan direkt på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på.
    Låt kakan svalna och gör under tiden tårtfyllningen enligt hänvisning på förpackningen.
    Fördela fyllningen jämt över kakan och rulla sedan ihop den.

  6. Skär upp i lagom tjocka skivor och servera!