Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Prinsesstårta

En klassisk tårta som gillas av alla stora som små.

Martina

Vote
(2)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker el rivet skal av 1 citron
  • 1 dl hett vatten
Fyllning
  • 3-4 dl marsankräm
  • ca 2 dl hallonsylt
  • 4 dl dl vispgrädde
  • rosa eller grönt marsipanlock eller köp vanlig marsipan och kavla ut den själv.
  • valfri dekoration att dekorera tårtan med.
  1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst.

  2. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret eller citronskalet.
    Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt det heta vattnet. Häll smeten i formen.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
    När tårtbotten är klar stjälp upp den och låt den svalna.

  4. Gör marsankrämen enligt anvisningar på förpackningen.
    Vispa grädden hårt och skär tårtan i tre bottnar.
    Blanda i hälften av grädden i marsankrämen.

  5. Bre hallonsylt på en av tårtbottnarna och bre sedan vaniljgrädden ovanpå. Upprepa detta på de andra två bottnarna.
    Lägg samman bottnarna.
    Bre resten av grädden på översta locket och på kanterna på tårtan. Forma grädden till en jämn kulle.
    Lägg på marsipanlocket och dekorera tårtan enligt önskemål.