Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Prinsesstårta

En tårta för att fira din egna "prinsessa"!

Sockerråttan

Vote
(7)

Räcker till 1 st tårta

Räcker till...

1 st tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1 del ägg
  • 1 del socker
  • 1 del mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • bakpulver
  • Mät upp lika delar av ägg, socker och mjöl. Man utgår alltså ifrån äggen.
    Tag fram tre lika stora glas och knäck äggen i ett glas. Häll i socker i det ena, till samma nivå som äggen är.
    Gör likadant med mjölet i det tredje glaset.
    Man kan byta ut en 1/3 av mjölet mot potatismjöl för att få den mer luftig.

    2-3 ägg behöver 1 tsk bakpulver
    4-5 ägg behöver 1,5 tsk bakpulver
    6 ägg behöver 2 tsk bakpulver

    Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir mycket pösigt, ca 10 min.
    Vänd sedan ner mjölblandningen och bakpulvret.

    Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på nedersta steget i ugnen i 175 grader.

    2 ägg- grädda ca 20 minuter
    3-4 ägg- grädda ca 25-30 minuter
    5-6 ägg- grädda ca 35-40 minuter

    Gör gärna tårtbotten 2 dagar innan den ska ätas. Dag 1 gör du tårtbotten. Plastar sedan in den så den får ligga i kylen över natten. Dag 2 delar du och fyller tårtan med valfri fyllning och spacklar den med grädde eller smörkräm. Sedan kan du antingen klä in tårtan med tex marsipan eller sugarpaste och dekorera den efter eget smak och tyckte. Och sedan får den stå ytterligare 1 dygn i kylen och "gotta" till sig.

    Den lilla prinsessbebisen har jag gjort med hjälp av en silikonform och sedan har jag målat bebisen med ätbar färg och dekorerat med en liten krona och underbyxor.