Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Rabarberrulltårta

Recept på rulltårta som är ett måste om du har nyskördade rabarber. 

Vote
(11)

Räcker till ca 10 bitar

Räcker till...

ca 10 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 150 gram socker
  • 60 gram mjöl
  • 60 gram potatismjöl
  • 1 tsk Dr Oetker bakpulver
Fyllning
  • 250 gram rabarber
  • 125 gram rörsocker
  • 1 tsk finriven, färsk ingefära kan uteslutas
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 2 dl creme fraiche (38%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

  2. Skär de rensade rabarberna i skivor och vänd dem i socker och ev. finriven ingefära. Lägg rabarberskivorna i en smord och ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i ca 15 minuter, tills de är mjuka.

  3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Tag ut rabarberna ur ugnen. Krama ur vattnet ur bladen och smält dem i rabarberna. Låt rabarberna svalna.

  4. Höj ugnsvärmen till 250 grader varmluft.

  5. Vispa äggen luftigt med socker (ca 5 min med en elvisp). Sikta de båda mjölsorterna tillsammans med bakpulvret och vänd ner det i äggmassan.

  6. Fördela smeten jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ca 5-6 minuter.

  7. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

  8. Blanda creme fraiche, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en skål och vispa det till skum. Vänd försiktigt ner rabarberna i krämen.

  9. Bred rabarberfyllningen på kakan. Rulla ihop kakan och förvara den svalt före servering.