Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Rainbow layer cake

Recept på en färgglad kaka när du vill imponera på dina gäster.

Vote
(10)

Räcker till ca 18 st bitar

Räcker till...

ca 18 st bitar

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

Bottnar, multiplicera nedanstående med 3 för 3 bottnar
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 knivsudd salt
  • Dr. Oetker Gelfärger Gul, röd, blå och grön
Glasyr (en sats räcker till hela tårtan)
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 750 g cream cheese Philadelphia eller Mascarpone
  • 6 dl florsocker
  • Non Stops eller Dr. Oetker Choco Dots till dekoration
  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två runda bakformar, gärna med löstagbar kant och ca 22 cm i diameter. Blanda alla ingredienser utom färgen i en bunke och vispa med elvisp tills smeten är slät och jämn.

  2. Dela upp smeten i två delar, använd våg om du vill ha exakt lika tjocka lager i kakan. Välj två färger och rör ned dem i smeten tills du har färgen så stark som du önskar

  3. Häll den färgade smeten i varsin smord form och jämna ut den. Grädda i ca 12 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. En större bakform ger något kortare gräddningstid och en mindre bakform något längre. 

  4. Stjälp upp kakorna på galler och gör ren bakformarna.

    Upprepa från början med att smörja bakformarna och välj nya fägkombinationer denna gång. Upprepa tills du har 6 bottnar i olika formar.

  5. Blanda samman glasyren, vispa först osten med vaniljsockret. Vänd därefter ned florsockret.

  6. Lägg en klick glasyr på ett tårtfat. Lägg på din första botten. Lägg på en ny klick glasyr och lägg på nästa botten. Fortsätt så tills du har alla bottnar på varandra. Täck kakan med resten av glasyren och dekorera med Non stops och Choco dots eller efter egen lust och fantasi.