Red Velvet Cake
En maffig röd chokladtårta.
Räcker till 1 st tårta 10-12 personer
1 st tårta 10-12 personer
Ingredienser
Så gör du
- 175 g osaltat smör (mjukt)
- 6 dl siktat vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1½ tsk bakpluver
- 4,8 dl socker
- 3 st ägg
- 1 tsk Vaniljextrakt
- 1/4 tsk salt
- 2 flaskor röd karamellfärg
- 3 msk ljummet vatten
- 2,4 dl filmjölk
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vitvinsvinäger
Glasyr/Frosting
- 115 g osaltat smör mjukt
- 1 pkt philadelphiaost, rumstempererad
- 2,4 dl siktat florsocker
- 1 tsk Vaniljextrakt
- ½-1 dl riven kokos
Smörj 2 springformar, 20 cm i diameter, klä dom med bakplåtspapper och smörj en gång till. Pudra på vetemjöl och slå sen av överflödigt mjöl.
Rör ihop smör och socker i en mixer och kör på medelhastighet ca 15 minuter så det blir riktigt fluffigt.
Vispa ner ett ägg i taget och tillsätt därefter vanilj, salt, karamellfärg och vatten. Vispa ordentligt så allt blandas, skrapa ner från kanterna om det behövs.
Blanda samman kakao, mjöl och bakpulver i en skål. Häll i mjölblandningen i omgångar ner i smeten, varvat med filen, och vispa på låg hastighet under tiden.
Rör samman vinäger med bikarbonat i en skål och rör sedan ner det i smeten. Vispa samman allt under max 10 sekunder så smeten inte överarbetas.
Fördela smeten i de två formarna och grädda på 175 grader i ca 25-30 minuter, kolla med en provsticka så de är färdiga.
Ta ut formarna från ugnen och låt tårtbottnarna svalna i formarna ca 15 minuter. Ta sedan ur dom från formarna och låt dom svalna helt.
Frosting:
Vispa smöret på medelhastighet i en mixer till det är fluffigt, ca 2 minuter.
Vispa ner ost, vanilj, florsocker och till sist kokos.
Bred 1/3 frosting på den ena tårtbottnen och lägg sen på den andra bottnen. Bred sedan på resten av frostingen på hela tårtan, ett bra tips är att ha bakplåtspapper mellan tårtan och underlaget så är allt spill lätt att få bort utan att tårtfatet blir kladdigt. Ställ tårtan i kylen tills den ska serveras.