Romantisk prinsesstårta
Klassisk prinsesstårta är ju aldrig fel. Här dekorerad med flera rosor. Varför ha en ros på tårtan när man kan ha flera?
Räcker till 1 tårta ca 12 bitar
1 tårta ca 12 bitar
Ingredienser
Så gör du
Tårtbotten
- 4 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning & dekorering
- 1 förp Dr. Oetker vaniljkräm
- 6 dl mjölk
- 2 dl hallonsylt
- 4 dl vispgrädde
- 300 g marsipan till lock
- Dr. Oetkers Vit kristyr
- Dr. Oetkers Sockerrosor och blad
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform och bröa med lite vetemjöl.
Vispa ägg och socker pösigt och ljust. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en separat skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt till en jämn smet.
Fyll springformen med smeten och grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Prova att den är klar med en sticka. Ta ut botten och låt svalna i ca 10 min.
Vispa vaniljkrämen med mjölken i ca 3 minuter. Vispa grädden tjock. Dela tårtbotten i två lager. Stryk på ett tunt lager vaniljkräm på första botten, och lägg hallonsylten ovanpå. Lägg på andra botten och stryk över resterande vaniljkräm. Täck tårtan med en kulle av vispgrädde för att skapa prinsesstårtans runda form. Se även till att ha ett tunt lager grädde på sidan av bottnarna så de täcks helt.
Kavla marsipanlocket och lägg det på tårtan. Se till att hela tårtan blir täckt och forma marsipanen med händerna för att undvika veck. Skär rent kanten från överbliven marsipan. Dekorera tårtan med Dr. Oetker sockerrosor och blad, som lätt går att fästa med lite kristyr.