Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Rulltårta med bär och glass
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 1 rulltårta
Räcker till...
1 rulltårta
Recepttyp
Tårtrecept
Rulltårta
Näringsvärde
Glutenfritt
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 5 msk potatismjöl
- 1 msk maizenamjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
- 4 - 6 dl hallon, frysta
- 1 msk socker, ev
Tillbehör:
- Oatly glass
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjölerna, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
Häll upp smeten i en bakpappersklädd långpanna,
ca 30x40 cm.Grädda i ugn vid 250°C ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat smörpapper. Låt den svalna.
Mixa hallonen, tillsätt ev socker.
Bred bärmixen över kakan. Rulla ihop den. Vira in den i smörpapper.
Skiva upp rulltårtan och servera med glass.