Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Rulltårta med chokladsmörkräm

Recept på en enkel och väldigt god rulltårta som inte blir lika mastig som en drömrulltårta, och inte heller så söt som en klassisk rulltårta med sylt i. 

Vote
(9)

Räcker till 1 rulle (som bakas i långpanna)

Räcker till...

1 rulle (som bakas i långpanna)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 0,75 dl mjölk eller vatten
Smörkräm:
  • 300 g margarin
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 3 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 250ºC. Lägg två bakplåtspapper i en långpanna.

    Vispa ägg och socker en lång stund tills det blivit vitt och luftigt. Blanda vetemjölet och bakpulvret i en annan bunke och vänd ner det i smeten med en slickepott. Häll till sist ner mjölken och blanda runt. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 5 min. (om du är osäker på om den är färdig så tar du och sticker ner en tandpetare i kakan. Om inget fastnar på tandpetaren så är rulltårtan färdig).

    Förbered under tiden ett bakplåtspapper som du strör med strösocker. När rulltårtan är färdig tar du ut den ur ugnen och vänder på det förberedda bakplåtspappret.

    Låt svalna och gör under tiden chokladsmörkrämen.

  2. Smörkrämen:

    Vispa ihop alla ingredienserna i ca 5 min. Smörkrämen ska bli lite luftig. Bred ut den på den avsvalnade rulltårtebotten. Rulla försiktigt ihop rullen och häll på lite mera strösocker på rullen. Skär i önskade bitar och servera!

    Tips! Frys in rulltårtan i bitar och ta fram när du får oväntat besök!