Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Rulltårta med jordgubbar

En riktig sommarfavorit är denna jordgubbstårta, fylld med krämig vanilj- och jordgubbsgrädde och toppad med färska och frystorkade bär.

Här delar vi med oss av vårt recept på rulltårta med jordgubbar:

Vote
(12)

Räcker till 1 st rulltårta

Räcker till...

1 st rulltårta

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 50 g mandelmjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 200 g färska eller frysta jordgubbar
  • 3 msk Dr. Oetker Bakstabil vaniljkrämpulver
Garnering
  • 4 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 5 droppar citronsaft
  • Dr. Oetker Frystorkade Hallon
  • färska jordgubbar
  1. Vispa ägg och socker till ett skum. Blanda de torra ingredienserna till botten och rör ned i äggsmeten. Fördela smeten över en bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 grader i 5-8 minuter.

  2. Strö socker på rent bakpapper. Stjälp upp den gräddade kakan på det sockrade bakplåtspappret. Dra försiktigt bort bakplåtspappret som kakan gräddats på.

  3. Fyllning:  Vispa grädden fluffigt. Smaka av med socker och apelsinskal. Mosa bären med en mixer. Blanda bär och grädde. Blanda ner vaniljkrämpulvret tills fyllningen blir fast.

  4. Bred fyllningen på den avkylda botten. Rulla ihop längs långsidan.

  5. Garnering: Vispa ihop florsocker, vatten och citronsaft till en glasyr. Ringla över rullen. Strössla direkt med frystorkade hallon och garnera med jordgubbshalvor.