Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Rulltårta med lemoncurd och hallonsylt

Supergod fräsch somrig rulltårta.

Pärssan

Vote
(7)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 1 st rulltårta

Räcker till...

1 st rulltårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kakan
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk grädde
  • strösocker
Fyllning
  • ca 5 msk lemoncurd
  • ca 1,5 dl hallonsylt
  • Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Vänd ner de torra ingredienserna och rör ner grädden. Bred ut smeten i en lånpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader cirka 5-7 min. Vänd upp kakan på en sockrad handduk eller bakplåtspapper. Pensla bakplåtspappret som kakan gräddades på med kallt vatten och dra försiktigt av det. Låt kakan svalna.

    Bred ut lemoncurd i ett tunt lager över hela kakan. Bred därefter ut hallonsylten jämnt över kakan. Rulla ihop kakan från ena långsidan till en tight rulle. Lägg kakan att vila i minst en timma innan du skär upp den.