Rulltårta med somrig topping
Recept på en färgglad och mycket god rulltårta som passar alla årstider. Kom ihåg att rulla tårtan så hårt som möjligt. Undvik att få in luft så rinner inte fyllningen ut när du skär upp tårtan.
Räcker till 1 st rulltårta
1 st rulltårta
Ingredienser
Så gör du
- 3 st ägg
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 dl mjölk
- 1 pkt Dr. Oetker Frystorkade Hallon
Fyllning
- 2 dl hallonsylt
Topping
- 100 gram rumsvarmt smör
- 2 dl florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- Dr. Oetker röd hushållsfärg
- Dr. Oetker Summer strössel
Topping
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.
Vispa ägg och socker till en ljus och pösig smet. Vispa ner bakpulvret.
Tillsätt mjöl och mjölk, vispa försiktigt till en jämn smet. Tillsätt frystorkade hallon och blanda väl. Bred ut smeten i långpannan.
Sätt in i mitten av ugnen och sänk till 225 grader, grädda 6-8 minuter tílls den fått en gyllenbrun färg.
Stjälp upp tårtan på sockrat baklåtspapper och dra bort bakplåtspappret som tårtan bakats på.
Bred på hallonsylten och rulla ihop tårtan med skarven nedåt. Låt den svalna.
Smörkräm
Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Färgsätt med röd hushållsfärg till en fin rosa färg.
Bred på smörkrämen över rulltårtan, rulla in den i bakplåtspapper, ställ in i kylskåpet ca 20-30 minuter.
Rulla rulltårtan i Summer dekorationen så den täcks helt. Skär upp i lagom stora portionsbitar.