Rulltårta med vaniljkräm
Recept på en mönstrad rulltårta fylld med härlig vaniljkräm. Foto: Simona Muntean
Räcker till ca 12 st bitar
ca 12 st bitar
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 1,75 dl socker
- 1 tsk Taylor & Colledge Vanilla Paste
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 msk kallt vatten
- 2 tuber Dr. Oetker gelfärg i olika färger, exempelvis gul och grön
Fyllning
- 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
- 4 dl mjölk
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugnsvärme. Klä en plåt på ca 25X35 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Vispa ägg, strösocker och vaniljpasta vit och luftigt, ca 3–4 minuter.
Blanda vetemjöl med bakpulver i en skål och sikta den över äggsmeten. Tillsätt vatten och vänd försiktigt i tills du får en jämn smet.
Lägg ca 2–3 dl smet i en liten skål, tillsätt några droppar gul gelpasta och blanda tills du får en jämn färg.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa på bakplåtspapper i önskat mönster. Ställ plåten in i frysen för 10 minuter.
Under tiden färga resterande smet med grön färg. Tillsätt några droppar i taget tills du uppnår rätt färg.
Häll smeten över mönstret på plåten och jämna till ytan.
Grädda i mitten av ugnen för ca 10 minuter, tills botten har lyft och börjar få lite färg.
Vänd upp botten på ett sockrat bakplåtspapper, pensla över kallt vatten över första bakplåtspappret och dra försiktigt bort det. Låt botten vila i någon timme.
Vispa vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackning.
Bred vaniljkräm över rulltårtan men lämna ca 2–3 cm på ena långsidan. Rulla från den andra långsidan och lägg rulltårtan på serveringsfat med skarven nedåt.