Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saftig tårtbotten
Recept till en stor och saftig tårtbotten för alla tillfällen. Receptet utgår från en form på 26 cm i diameter.
Recepttyp
Tårtrecept
Tårtbotten
Ingredienser
Så gör du
- 5 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1,25 dl vetemjöl
- 1,25 dl potatismjöl lite mer vid behov
- 2,5 tsk bakpulver
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ett ägg i taget
så blir det inte för tungt. Häll smeten i en smörad
och bröad form (26 cm/dm).
Grädda på nedre falsen i ugnen - 200 grader i 40-45 minuter.
Blir den mörk ovanpå - lägg ett smörpapper över.I min familj delar vi alltid botten i tre delar och gör en klassisk
prinsesstårta av den med grädde, marsipan, sylt och vaniljsås.