Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Saftig tårtbotten

Recept till en stor och saftig tårtbotten för alla tillfällen. Receptet utgår från en form på 26 cm i diameter.

Spitt

Vote
(11)

Räcker till 1 stor tårtbotten

Räcker till...

1 stor tårtbotten

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1,25 dl potatismjöl lite mer vid behov
  • 2,5 tsk bakpulver
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ett ägg i taget

    så blir det inte för tungt. Häll smeten i en smörad

    och bröad form (26 cm/dm).

    Grädda på nedre falsen i ugnen - 200 grader i 40-45 minuter.
    Blir den mörk ovanpå - lägg ett smörpapper över.

    I min familj delar vi alltid botten i tre delar och gör en klassisk

    prinsesstårta av den med grädde, marsipan, sylt och vaniljsås.