Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Saftig tårtbotten

Recept till en stor och saftig tårtbotten för alla tillfällen. Receptet utgår från en form på 26 cm i diameter.

Spitt

Vote
(10)

Räcker till 1 stor tårtbotten

Räcker till...

1 stor tårtbotten

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 5 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1,25 dl potatismjöl lite mer vid behov
  • 2,5 tsk bakpulver
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner ett ägg i taget

    så blir det inte för tungt. Häll smeten i en smörad

    och bröad form (26 cm/dm).

    Grädda på nedre falsen i ugnen - 200 grader i 40-45 minuter.
    Blir den mörk ovanpå - lägg ett smörpapper över.

    I min familj delar vi alltid botten i tre delar och gör en klassisk

    prinsesstårta av den med grädde, marsipan, sylt och vaniljsås.