Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(47)

Salted caramel chocolate tart

En chokladkaka som du får separationsångest av när den börjar att försvinna från din mun !! 

LinusCreativeKitchen

Vote
(47)

Ingredienser

Så gör du

  • 160 gram mjöl
  • 30 gram hasselnötsmjöl
  • 30 gram kakao
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten
  • 110 gram socker
  • 110 gram kallt smör
  • 1 tsk vanilj essens
  • 1 st ägg
  • 220 gram socker
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 140 gram smör
  • 2 tsk salt
  • 1,25 dl grädde
  • 125 gram mörk choklad
  • Salted Caramel chocolate tart

    Blanda dom torra ingredienserna och nyp ihop det med smöret. 

    Tillsätt ägg ,vatten och knåda snabbt ihop det till en deg. 

    Plasta och lägg den i kylen i minst 30 min. 

    Kavla ut den till en rundel mellan plastfilm. 

    Klä en springform 22-24cm 

    Kläm fast folie runt kanterna då inte degen åker ner under gräddningen. 

    Nagga botten med en gaffel.  

    Grädda i mitten på 180 grader i 20min. 

    Låt skalet svalna. 

    Medans du gräddar skalet så gör du kolan. 

    Kola 

    Koka socker och vatten tills det blir gyllenbrunt. 

    Rör så lite som möjligt. 

    Det bildas klumpar och kristaller annars. 

    När den är gyllenbrun så tillsätter du grädden. 

    Koka ytterligare 10-15 min. 

    Kolan bör vara mellan 115-120 grader.  

    Rör ut smöret i kolan och blanda sedan i saltet. 

    Häll det i skalet och ställ in den i kylen i någon timme så kolan hinner sätta sig. 

    Häll sedan Chokladganachen över kolan och strö lite flingsalt på choklad så är den klar !! 

    Chokladganache 

    Värm upp grädden. Häll den sedan över den finhackade chokladen. 

    Rör i den tills det är en len och blank Ganache som du häller över kolan. 

    Låt kakan stå i 3-4 timmar innan du serverar den.