Semlerulltårta
Enklare, snabbare men minst lika god som vanliga semlor.
Räcker till 8 bitar
8 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma som du stöter fint i mortel
- 1/2 dl mjölk
- 4 dl grädde
- 200 g mandelmassa
- några droppar bittermandelolja
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ned mjölken och mjölet som du blandat med bakpulver och kardemumma.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i 225 grader i ca 5-8 min. Ta ut och stjälp upp kakan på ett lätt sockrat bakplåtspapper. Ta loss bakplåtspapperet. Låt svalna under bakduk. Riv mandelmassan fint. Vispa upp grädden tills den är riktigt fast (utan att bli smör). Ta undan knappt hälften av grädden och blanda resten med mandelmassan och ev. några droppar bittermandelolja för mera smak. När kakan har svalnat brede du på mandelgrädden och rullar ihop den från långsidan. Skär i lagom breda bitar och spritsa eller klicka på lite grädde på toppen. Avsluta med att sikta över lite florsocker.