Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Smoothie / Maräng-tårta

Gjord med Lindahls Turkisk yoghurt

Vote

Räcker till tårta, ca 18 cm

Räcker till...

tårta, ca 18 cm

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 tsk limesaft
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 - 3 tsk färsk mynta, beroende på styrkan
Fyllning:
  • 1 dl yoghurt
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl färska jordgubbar eller hallon
  • 0,5 banan
  • 1 msk socker
  • raspet av 1 lime
  • 1 msk limesaft
Garnering:
  • 1 dl färska jordgubbar eller hallon
  1. Sätt ugnen på 100 grader.

  2. Vispa äggvitorna till marängmassa. Tillsätt sockret lite i taget under vispningen.

  3. Sikta potatismjölet i marängmassan, blanda och tilsätt under fortsatt omrörning limesaft och finhackat mynta.

  4. Spritsa smeten till en rund botten (18 cm) på ett bakplåtspapper. Avsluta med att spritsa resten av smeten som en upphöjd rand runt botten.

  5. Grädda i ca 30-45 minuter och låt sedan svalna.

  6. Lägg gelantinen blött i lite vatten under 5 minuter.

  7. Mosa bären och banan med en mixer. Smaka av med socker och limeskal.

  8. Värm yoghurt fingervarm. Krama ur gelantinen och hetta upp den i limesaften. Blanda noga gelantinblandningen med yoghurt och rör till slut i fruktblandningen.

  9. Ställ kall en stund tills fyllningen börjar stelna. Bred fyllningen på tårtbotten och låt stelna på ett kallt ställe.

  10. Garnera med färska bär .