Sockerhjärta med hallon
Recept på vacker tårta med len vaniljfyllning och hallon.
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 1 st
1 st
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 2 dl socker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Fyllning och garnering
- 1 förpackning Dr. Oetker vaniljkräm
- 6 dl mjölk
- 2 dl vispgrädde
- 3 dl frysta hallon eller andra bär
- 1 dl florsocker
- 400 gram Dr. Oetker Vit Sockermassa (Icing)
- Dr. Oetker Silverkulor till garnering
Smörj och bröa en hjärtformad sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Vänd upp kakan och låt den svalna. Dela kakan i tre bottnar.
Vispa grädden och rör ned vaniljsocker. Vispa samman vaniljkrämen med mjölk, ca tre minuter med elvisp tills krämen blir tjock och fluffig. Blanda hallon och florsocker. Lägg hälften av hallonen och hälften av krämen på första botten. Gör likadant med nästa botten och täck med sista locket. Täck kakan med grädde.
Kavla ut sockermassan tunt, helst mellan plastfolie. Täck tårtan med vit sockermassa och dekorera med sockerfigurer och silverkulor.