Sommarrulltårta
Räcker till 1 st rulltårta
1 st rulltårta
Ingredienser
Så gör du
Smet
- 80 g mjöl
- 1 msk majsmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 4 äggvitor
- 4 äggulor
- rivet skal från en citron
- 1,5 msk pressad citronsaft
- 185 g socker
Fyllning
- 1 dl lemoncurd
- 2 dl vispgrädde
- 1 kartong färska jordgubbar (250 g)
Sätt ugnen på 180°. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa sedan ner 4 msk socker gradvis till smeten är blank och styv. Sätt åt sidan.
Vispa äggulorna med det rivna citronskalet och resten av sockret tills blandningen är luftig och porös. Blanda sist i citronsaften.
Vänd ner vitorna i smeten, blanda sist ner mjölet blandat med bakpulver och majsmjöl.
Smörj ett bakplåtspapper och forma en låda med ett par cm kant. Bred ut smeten och grädda ca 15 minuter tills den är gyllenbrun.
Tag under tiden ett nytt bakplåtspapper och sockra jämt över ytan. Vänd upp den färdiga rulltårtan på det.
Dra försiktigt av bakplåtspappret som nu hamnat överst. Skär kanterna jämna. Lägg på ett nytt bakplåtspapper och rulla samman. Låt kallna.
Rulla upp kakan, bred ut lemon curd följt av lättvispad grädde och skivade jordgubbar.
Rulla ihop, skiva och ÄT!