Somrig chokladkaka med jordgubbsmousse
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 10-12 bitar
10-12 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 1½ dl vetemjöl
- ½ dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 50 g riven mörk choklad
Till formen
- 1 msk Milda mat och bakmargarin
- ströbröd
Jordgubbsmousse
- 6 st gelatinblad
- 2½ dl Milda Visp
- 2 dl florsocker
- 2 dl jordgubbspuré, av färska jordgubbar
- 1½ dl Milda Vaniljvisp
- 200 g Crème Bonjour Naturell
- jordgubbssaft till bottnarna
För dekoration
- 2½ dl Milda Visp
- 2 msk socker
- 1 liter bär eller frukt
Jordgubbsmousse
Vispa äggen och sockret till ett poröst skum. Blanda ihop de torra ingredienserna.
Sikta ner mjölblandningen i skummet genom en sil och tillsätt den rivna, mörka chokladen. Blanda försiktigt till en jämn smet.
Smörj en form med löstagbar botten, (24–26 cm i diameter) med Milda och bröa med ströbröd.
Häll smeten i formen och grädda i 175°C i 35-40 minuter.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa kylskåpskall Milda Visp med florsockret och jordgubbspurén. Vispa kylskåpskall vaniljsås. Rör ner Crème Bonjour färskost i en annan skål.
Låt gelatinbladen rinna av och smält dem i en liten mängd varm jordgubbspuré.
Tillsätt gelatinblandningen, jordgubbsvispen och vaniljsåsen med färskosten och blanda ihop.
När kakans botten har kallnat delas den i tre lager. Fukta bottnarna med saft. Bred ut rejält med smet mellan bottnarna. Du kan baka och fylla kakbottnarna en dag i förväg.
För dekoration
Vispa kylskåpskall Milda Visp och spritsa på och runt kakan. Dekorera kakan med olika bär och frukter.