Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Somrig chokladkaka med jordgubbsmousse

Milda http://www.milda.se

Vote
(3)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 50 g riven mörk choklad
Till formen
  • 1 msk Milda mat och bakmargarin
  • ströbröd
Jordgubbsmousse
  • 6 st gelatinblad
  • 2½ dl Milda Visp
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl jordgubbspuré, av färska jordgubbar
  • 1½ dl Milda Vaniljvisp
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • jordgubbssaft till bottnarna
För dekoration
  • 2½ dl Milda Visp
  • 2 msk socker
  • 1 liter bär eller frukt
Jordgubbsmousse
  1. Vispa äggen och sockret till ett poröst skum. Blanda ihop de torra ingredienserna.

  2. Sikta ner mjölblandningen i skummet genom en sil och tillsätt den rivna, mörka chokladen. Blanda försiktigt till en jämn smet.

  3. Smörj en form med löstagbar botten, (24–26 cm i diameter) med Milda och bröa med ströbröd.

  4. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i 35-40 minuter.

  5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

  6. Vispa kylskåpskall Milda Visp med florsockret och jordgubbspurén. Vispa kylskåpskall vaniljsås. Rör ner Crème Bonjour färskost i en annan skål.

  7. Låt gelatinbladen rinna av och smält dem i en liten mängd varm jordgubbspuré.

  8. Tillsätt gelatinblandningen, jordgubbsvispen och vaniljsåsen med färskosten och blanda ihop.

  9. När kakans botten har kallnat delas den i tre lager. Fukta bottnarna med saft. Bred ut rejält med smet mellan bottnarna. Du kan baka och fylla kakbottnarna en dag i förväg.

För dekoration
  • Vispa kylskåpskall Milda Visp och spritsa på och runt kakan. Dekorera kakan med olika bär och frukter.