Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(31)

Spöktårta med chokladmousse och marängsvissfyllning

Recept på en kusligt god spöktårta till halloweens alla fester och kalas! Bottnen består av frasiga, chokladmålade marängbottnar med ett täcke av Dr. Oetkers fluffiga, makalöst goda tårtmousse chokladsmak. Innanför den vita sockerpastan gömmer sig en supersmarrig marängsvissfyllning bestående av vispgrädde, chokladsås, banan och maränger. En superläcker spöktårta som både barn och vuxna älskar. 

Vote
(31)

Räcker till ca 12 st bitar

Räcker till...

ca 12 st bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 100 g mörk choklad
  • 2 st marängbottnar
  • 1 dp Dr. Oetker Tårtmousse Choklad
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 st banan
  • 3 nävar maränger
  • chokladsås
  • 5 dl vispgrädde
Garnering
  • 1 fp Dr. Oetker Sugar Fondant Vit
  • florsocker
Chokladbollsspindlar
  • 1 sats chokladbollssmet
  • 100 g mörk choklad
  • 1 påse kolasnören
  • 1 burk Dr. Oetker Black & Gold strösselmix
Chokladbollsspindlar
  1. Smält chokladen över vattenbad.

  2. Pensla chokladen på marängbottnarna. Lägg dem på varandra. Låt chokladen stelna i kylen.

  3. Blanda Dr. Oetker tårtmousse enligt anvisningarna på förpackningen. 

  4. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen.

  5. Skär bananen i tunna skivor och lägg ut dem ovanpå chokladmoussen.

  6. Lägg en hög med maränger ovanpå bananerna. Ringla över chokladsås.

  7. Vispa grädden fluffig.

  8. Bred ut grädden som en hög kulle ovanpå marängerna. Spackla även kanterna på marängbottnen med vispgrädde.

  9. Kavla ut sockerpastan tunt, på ett bord som är pudrat med ett lager florsocker.

  10. Lägg försiktigt sockerpastan ovanpå tårtan.

  11. Garnering: pudra över lite florsocker och garnera med chokladbollsspindlar.

  12. Chokladögon och mun:

    smält 2 bitar choklad. Måla ögon och mun med chokladen i önskad storlek på ett bakplåtspapper. Använd baksidan på en tesked. Låt chokladen stelna i kylen.

    Sätt fast ögon och mun på tårtan med en liten klick vispgrädde på baksidan av chokladplattorna.

Chokladbollspindlar:
  1. Forma chokladbollssmeten till spindelkroppar, runda eller avlånga.

  2. Smält chokladen över vattenbad.

  3. Doppa chokladbollarna, en i taget, i den smälta chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.

  4. Klipp spindelben, några centimeter långa av kolasnören. Stick in benen i kroppen (Tips! Tryck först hål för benen med en tändsticka). Stick in sex stycken ben i varje kropp.

  5. Strö strössel ovanpå spindelns kropp innan chokladen stelnar. Sätt ögon på spindeln. (Ögon: Måla en liten chokladprick med en tändsticka på de stora, runda guldströsslen).

  6. Ställ spindlarna i kylen och låt chokladen stelna. Förvara spindlarna i kylen.