Strawberry Shortcake
Shortcake i Japanese stil är en enkel och snabb tårta eftersom de använder bara sponge vaniljtårtbottnen, grädde och dekorerar med jordgubbar ;d så man kan säga att shortcake är ju vanligt gräddtårta i Sverige.
Räcker till 12-15 bitar
12-15 bitar
Ingredienser
Så gör du
- vaniljtårtbottnen.
- 4 st ägg
- 160 g störsocker
- 10 g spongecake stabliser
- 133 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 70 g mjölk
- 40 g smör
- 1-1/2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- Spritsad Vispgrädde
- 5 dl vispgrädde
- 3 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- Dekorerar
- färska jordgubbar,blåbär och pistagenötter
- Göra vaniljtårtbottnen:
*Varm ung till 170 grader
* Smälta smör låt de svalna
* Blanda mjöl bakpulver och sila 2 gången.
* I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk,SP och mjöl ) vispa med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen
* Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt speed och vispa 20 second
* skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten och häll smeten i bakform som har bak papper inne.
* grädda i ca 50-55 minuter, ta ut från bakform och låt svalna på galler 2 minuter- I annan skål: vispa vispgrädde, florsocker och vaniljsocker fast och fluffig.
- Täck tårtan med vispad grädde
- Dekorerar med bär och nötter