Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Strawberry Shortcake

Shortcake i Japanese stil är en enkel och snabb tårta eftersom de använder bara sponge vaniljtårtbottnen, grädde och dekorerar med jordgubbar ;d så man kan säga att shortcake är ju vanligt gräddtårta i Sverige.

made by love

Vote
(10)

Räcker till 12-15 bitar

Räcker till...

12-15 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • vaniljtårtbottnen.
  • 4 st ägg
  • 160 g störsocker
  • 10 g spongecake stabliser
  • 133 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 70 g mjölk
  • 40 g smör
  • 1-1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • Spritsad Vispgrädde
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Dekorerar
  • färska jordgubbar,blåbär och pistagenötter
  • - Göra vaniljtårtbottnen:

    *Varm ung till 170 grader
    * Smälta smör låt de svalna
    * Blanda mjöl bakpulver och sila 2 gången.
    * I stora skål, blanda alla ingrediens (salt, socker, ägg, mjölk,SP och mjöl ) vispa med elvisp i låg speed 1 minuter sen byter till högt speed 12 minuter tills smeten är mycket fluffig medan vispa måste skrapa på sidan av skålen också och sänka till låg speed igen
    * Medan vispa smet häll i smälta smör 1 msk i taget till slut och fortsätta vispa i 2 minuter sen byter till högt speed och vispa 20 second
    * skrapa på kanten av skålen och vänd ihop smeten och häll smeten i bakform som har bak papper inne.
    * grädda i ca 50-55 minuter, ta ut från bakform och låt svalna på galler 2 minuter

    - I annan skål: vispa vispgrädde, florsocker och vaniljsocker fast och fluffig.

    - Täck tårtan med vispad grädde

    - Dekorerar med bär och nötter