Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(7)

Tårta med färska bär och kolagrädde

Den här tårtan är både enkel och väldigt god. Perfekt blandning av fräscha bär och söt kolagräde.

Vote
(7)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

Tårtbotten:
  • 5 st ägg
  • ca 2,5 dl socker
  • ca 1,25 dl vetemjöl
  • ca 1,25 dl potatismjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
Fyllning:
  • hallonsylt
  • 4 dl grädde
  • färska jordgubbar
Kolagrädde:
  • 1 burk kokad kondenserad mölk eller färdig dulce de leche
  • 4 dl grädde + färska bär att dekorera med
Tårtbotten:
  • Sätt ugnen på 175 grader.
    Blanda ner bakpulver och vaniljsocker med mjölet och blanda ordentligt.
    Häll upp ägg och socker i en bunke och vispa fluffigt (ca 10 minuter).

    Sikta ner mjölblandningen och vänd försiktigt ner tills allt är blandat.

    Klä en form (ca 20 cm) med bakplåtspapper som sticker upp lite över kanten och häll upp smeten.

    Grädda i nedre delen av ungnen i ca 30-40 minuter. Kolla med en sticka att den är klar. Låt svalna och dela sedan i 3 delar.

Fyllning:
  • Vispa grädden rätt hårt och blanda i 1 dl hallonsylt.

    Dela bottnen i tre delar. Bred ut ett lager hallonsylt och sedan hälften av hallongrädden.

    Skiva upp jorgubbar och lägg på. Upprepa med nästa lager och lägg på översta delen av tårtbottnen. Plasta in och låt stå i kylen ett par timmar eller över natten.

Kolagrädde:
  • Koka den kondenserade mjölken i sin burk i 2,5 timme eller använd färdig dulce de leche.

    Vispa grädden hårt och rör ner kolakrämen. Om du använder elvisp så kör inte för länge då grädden kan bli rinnig.

    Täck hela tårtan med kolagrädde och toppa med färska bär.