Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Tårtbotten grundrecept

Basen i en tårta är tårtbotten eller anslag. Här är ett bra grundrecept att utgå ifrån. Var noga med att inte blanda smeten för mycket när du tillsatt mjölet, då kan kakan bli seg. Kakor med potatismjöl bör gräddas direkt. Annars finns risk att potatismjölet ramlar till botten och kakan blir ojämn. Bröa gärna tårtbotten med kokos i stället för ströbröd. För en fräsch citronsmak kan du byta ut vaniljsocker mot 1 tsk Dr. Oetker Citronarom.

Här får du vårt recept på tårtbotten:

Vote
(2)

Räcker till 1 st tredelad tårtbotten (springform 26 cm)

Räcker till...

1 st tredelad tårtbotten (springform 26 cm)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker alt 1 tsk Dr. Oetker Citronarom
  • 2 msk varmt vatten
  • ströbröd eller kokos till formen
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöjrj och bröa en rund springform ca 26 cm.

  2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt med elvisp.

  3. Blanda mjölsorterna, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ned i smeten.

  4. Tillsätt vattnet och rör så du precis har en jämn smet. Häll i formen och grädda direkt i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Känn med sticka att kakan är klar. 

  5. Låt kakan svalna innan du skär den i 3 bottnar.