Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(56)

Trefärgad chokladmoussetårta

Rena drömtårtan för chokladälskaren, den bara smälter i munnen. Himmelsk mjuk o krämig med  tre sorters choklad på en god mandelbotten. Lite tidskrävande men absolut värd besväret. Gör gärna den dagen innan. Om du vill ha en mer "vuxen" smak kan man lägga till en matsked rom eller liknande i den mörka chokladen.

Nadjaskitchen.se

Vote
(56)

Räcker till 1 tårta

Räcker till...

1 tårta

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 100 gram mörk blockchoklad
  • 100 gram ljus blockchoklad
  • 100 gram nougat (till garnering på toppen)
  • 200 gram mandelmassa
  • 2 stycken ägg
  • 2 msk kakao
  • 3 stycken gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 gram vit blockchocklad
  • 3 äggulor
  • 2 msk vatten X 3 (2 msk vatten till varje äggula)
  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Tillsätt äggen ett i taget och sedan kakaon. Rör till en jämn smet. Bred ut smeten på ett välsmord och bakpapperklädd avlång brödform. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.

  3. Lossa botten från formen och papperet och låt kallna. Låt formen kallna och klä den sedan invändigt med plastfolie. Lägg tillbaka botten i formen.

  4. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, i minst 5 minuter och låt dem ligga kvar tills du använder upp dem.

  5. Vispa grädden till ett fast skum med elvispen.

  6. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad.

  7. Tillsätt 1 äggula och 2 msk vatten och rör om.

  8. Ta upp och smält ett av gelatinbladen i en liten kastrull. Häll sedan gelatinen i chokladen under omrörning.

  9. Vänd sedan i 1/3 av grädden. Bred ut moussen i formen ovanpå mandelbotten och låt stå kallt i minst 1 timme innan du fortsätter med nästa fyllning.

  10. Gör de andra chokladmousserna på samma sätt. Bred på den ljusa moussen på den vita och låt det igen stå kallt i minst 1 timme innan du lägger på den mörka chokladmoussen.

  11. När du till sist lägger den mörka moussen så låter du det stå kallt i minst 3 timmar innan du skär och serverar tårtan.

  12. Garnera tårtan med lite nougat. Lyft upp moussen med hjälp av plastfolien och skär den i skivor med en vass kniv värmd i varmvatten.