Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Valentine Mousse Cake

Tårta till Alla hjärtans dag fylld med jordgubbbsmousse och toppad med maräng och färska bär.
Vote
(2)

Räcker till 6-8 portions

Räcker till...

6-8 portions

Ingredienser

Så gör du

Tårtbottnar
  • 2 st ägg
  • 75 g socker
  • 2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
  • 1 msk vatten
  • 75 g vetemjöl
  • 0,25 tsk Dr. Oetker Bakpulver
Marängtoppar
  • 1 fp Dr. Oetker Perfect Meringues mix
  • 0,75 dl vatten
  • 1 fp Dr. Oetker Concentrated Colour röd eller rosa
Fyllning
  • 1 fp Dr. Oetker Tårtmousse Strawberry Taste
  • 2,5 dl mjölk
  • jordgubbsmarmelad
Dekoration
  • jordgubbar
  • hallon
  1. Sätt ugnen på 200 °C över- och undervärme.
  2. Tårtbotten: Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt med en elvisp i 4-5 min. Tillsätt vatten och vispa väl samman. Sikta ned vetemjöl och bakpulver och vänd samman smeten. Fördela smeten i fyra små smorda och mjölpudrade tårtformar (ca 17 cm). Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.
  3. Känn efter med provsticka om de är färdiggräddade. Låt bottnarna svalna helt på ett bakgaller innan de försiktigt tas ur formarna.
  4. Sätt ugnen på 100 °C varmluft.
  5. Marängtoppar: Blanda marängmixen med vatten. Vispa med en elvisp först på låg hastighet en liten stund och öka sedan till hög hastighet i 3 minuter. Marängsmeten är klar när den är luftig och styv.
  6. Tillsätt ca 0,5-1 tsk gelfärg tills du får önskad rosa nyans. Lägg en spritspåse med stjärntyll på bordet och öppna den. Lägg ca 1 tsk gelfärg i spritspåsen. Tryck samman påsen så att insidan täcks med färg. Fyll påsen med den ljusrosa marängsmeten.
  7. Spritsa små maränger (ca. ø 2-3 cm) på en bakpappersklädd plåt. Grädda marängerna i 60 min.
  8. Fyllning: Häll ut tårtmoussepulvret i en skål och tillsätt mjölk. Vispa med elvisp vid låg hastighet i 1 min och därefter vid hög hastighet i 4 min tills moussen är luftig. Lägg moussen i en spritspåse med rund tyll.
  9. Bred ett tunt lager med jordgubbsmarmelad över alla bottnarna innan montering.
  10. Dekoration: Lägg en tårtbotten på serveringsfat. Spritsa duttar av jordgubbsmousse på botten och lägg på tårtbotten. Fortsätt på samma sätt med alla tårtbottnar. Avsluta med att spritsa duttar med resterande tårtmousse på toppen av tårtan. Dekorera tårtan med färska jordgubbar i bitar samt hallon och maränger.
  11. Tips! Marängerna kan med fördel tillagas dagen innan och förvaras i en lufttät burk till dess att tårtan ska dekoreras.