Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Vegansk rabarbertårta

Recept på ljuvligt god glutenfri och vegansk tårta med vacker rabarberspegel. Läs noga igenom receptet innan du börjar då kakan behöver förberedas dagarna innan servering.
Vote
(1)

Räcker till 10-14 portions

Räcker till...

10-14 portions

Kategorier
Recepttyp Tårtrecept

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel
  • 50 g urkärnade dadlar
  • 50 g kokosolja
  • 50 g mörk choklad (vegansk)
  • 2 msk lönnsirap
  • 1,5 dl havregryn
Fyllning
  • 4 dl kokosmjölk läggs i kyl kvällen innan
  • 2 msk florsocker
  • 250 g sojayoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl vatten
  • 4 st Dr. Oetker Vegegel påsar
Rabarberspegel
  • 300 g rabarber
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk Taylor & Colledge Vaniljpasta
  • 0,5 st citron använd saften
  • 2 msk vatten eller fläderblomsirap
  • 1 st Dr. Oetker Vegegel påse
  • 0,75 dl vatten
  1. Förbered: Lägg en burk kokosmjölk i kylen över natten. Klä en springform (20 cm) med bakpapper.
  2. Botten: Lägg alla ingredienser till tårtbotten i matberedaren och blanda tills smeten/massan är jämn. Häll smeten/massan i springformen och jämna till genom att trycka med en sked. Ställ formen i kylen i ungefär en timme.
  3. Fyllning: Ta ut kokosmjölken ur kylen och använd endast den stelnade delen. Blanda hård kokosmjölk med sojayoghurt och tillsätt florsocker och citronsaft. Blanda Vegegel och 2 dl kallt vatten i en kastrull och värm blandningen tills den klarnar och tjocknar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ned 2 matskedar av yoghurtblandningen. Häll sedan ned vegelblandningen i yoghurtblandningen. Häll fyllningen över botten och ställ tillbaka formen i kylen.
  4. Rabarberspegel: Skala rabarber och skär i 1 cm tjocka bitar. Lägg rabarber, socker, citronsaft och vatten eller sirap i en kastrull och värm på medelvärme i cirka 10 minuter. Blanda Vegegel och vatten i en annan kastrull och värm blandningen tills den klarnar och tjocknar. Tillsätt först 1-2 matskedar rabarber i vegegelen och blanda sedan ned vegegelblandningen i rabarberkompotten. Låt blandningen svalna och häll sedan över toppen av kakan. Ställ kakan i kylen i minst 4 timmar, helst över natten. Lösgör den försiktigt från springformen innan servering.