Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Viktorias Chokladtårta

Recept på ljuvlig tårta med krämig chokladfyllning.

Vote
(9)

Räcker till ca 12 bitar

Räcker till...

ca 12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g mjukt smör
  • 4 msk starkt kaffe
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 0,75 dl kakao
Chokladfyllning
  • 180 g smör
  • 6 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
Dekoration
  • 1 förp. Dr. Oetker vit Sockermassa eller silvlerkulor eller annan dekoration
  1. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

  2. Tillsätt smör, kaffe och mjölk.

  3. Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och vänd ner det.

  4. Häll smeten i smord springform, 24 cm i diameter.

  5. Grädda kakan i 170 grader i cirka 45 minuter. Känn med sticka att kakan är klar, tiden kan variera mellan olika ugnar.

  6. Vispa samman alla ingredienser till chokladkrämen, använd gärna elvisp så krämen blir luftig.

  7. Dela den avsvalnade kakan i två delar.

  8. Bred hälften av chokladkrämen på den ena delen och lägg ihop med nästa.

  9. Bred resten av chokladen över kakan. Ställ kakan i kylen en stund.

  10. Kavla ut sockermassan tunt. Använd lite florsocker för att kavlen inte ska fastna. Det går även bra att kavla ut massan direkt på bakplåtspapper så är det lättare att täcka över tårtan.

  11. Dekorera med ev. överbliven sockermassa och silverkulor eller annan dekoration.