Varm smörgåstårta
En god varm smörgåstårta med en fyllning av bacon, purjolök, cream fraiche och champinjoner!
Passar både att bjuda till lunch, frukostbuffe eller till besök på kvällssidan.
Räcker till 1 st tårta för 10 personer
1 st tårta för 10 personer
Ingredienser
Så gör du
- 4 lager polarbröd
Fyllning
- 2 burkar creme fraiche
- 1 stor burk champinjoner
- 1 liten purjolök
- salt och peppar
Garnering
- 3 tomater
- citronpeppar
- riven ost
Hacka purjolöken och klipp baconen i små bitar. Bryn det lätt i en stekpanna och blanda ner champinjonerna och cream fraichen och rör om tills fyllningen blivit varm. Smaksätt med salt och peppar.
Lägg upp ett lager polarbröd och bre en tredje del av fyllningen på.
Fortsätt tills det är fyra lager polarbröd. Bre lite smör på det översta.
Dela tomaterna och lägg överst tillsammans med lite citronpeppar och riven ost.Lägg ugnen på 225grader och grädda i ca 10minuter eller tills osten fått en fin färg.
Ät och njut!Ett tips är att göra en sallad till för att få den att kännas mer matig och då passar den även som lunch eller varför inte till en frukostbuffe?!:-)